Tocmai ai aflat că fiul / fiica ta are nevoie de un consult cardiologic complex sau de o intervenție chirurgicală. Să îți vezi copilul internat în spital este o experiență dificilă: nu înțelegi bine ce înseamnă diagnosticul pe care micuțul l-a primit, nu știi de ce acte ai nevoie la internare, nu știi ce presupune intervenția respectivă, în cazul în care va fi nevoie de o operație, nu știi din cine este formată echipa medicală, nici când îți poți vedea copilul, nici unde va fi internat, nici ce ai voie sau dacă ai voie să îi dai să mănânce.

Sunt zeci de întrebări și de gânduri firești pentru orice părinte al cărui copil a fost diagnosticat cu malformație cardiacă congenitală. Aici vei găsi răspunsuri lămuritoare, care să te ajute să parcurgi mai ușor acest moment. Echipa medicală are nevoie și de sprijinul tău pentru a-l recupera rapid pe cel mic. Acordă-le respect și încredere!

1496252

Înainte de a ajunge la spitalul „Marie Curie” – pentru consult sau internare – trebuie îndeplinite câteva formalități:

  • E nevoie de o trimitere sau de o recomandare pentru consult / ecografie catre Cardiologie „Marie Curie” de la medicul copilului. Pentru a afla cât mai multe informații medicale despre copil, doctorii de la Cardiologie au nevoie, de asemenea, de orice documente medicale ale acestuia, precum și de orice informații relevante pe care le poți oferi despre copil, de exemplu: cum respiră, dacă obosește, cum doarme, dacă e activ. dacă acuză dureri, dacă varsă, etc.
  • Trebuie să ai asupra ta tot acest istoric medical, care face referire la diagnostic, dacă există. Și te rog să nu îți uiți cartea de identitate și să ai cu tine o copie după certificatul de naștere al copilului, / și /sau cartea de identitate a copilului, dacă acesta are mai mult de 14 ani.

Din respect pentru medic și pentru personalul medical și din grijă pentru copilul tău, notează-ți sfaturile sau recomandările medicale, pentru a te asigura că ai înțeles care sunt pașii următori pentru însănătoșirea celui mic.

  • În cazul în care copilul are nevoie de internare, ia o valiză mică sau un bagaj de mână puțin voluminos. Camerele secției Cardiologie sunt cu două și trei paturi, iar fiecare pat dispune de o noptieră. Spațiul însă este limitat.
  • E ideal să pui în bagaj trening, halat și pijamale, precum și papuci, atât pentru copil, cât și pentru tine. De asemenea, nu uita articolele de toaletă – prosop, pastă și periuță de dinți, săpun / șampon, șervețele.
  • Poți aduce jucăria / cartea favorită a celui mic în bagaj și o carte / revistă pentru tine. Astfel timpul va trece mai ușor.
  • Obiectele de valoare, bijuterii, laptop / tabletă, lasă-le acasă. La fel și sumele mari de bani.
  • Spitalizarea este gratuită până la 3 ani, iar dupa aceasta vârstă pentru însoțitor se plătește o taxă de 15 lei / zi.

Reamintim că prestațiile medicale, inclusiv intervențiile de cardiochirurgie, sunt GRATUITE în cadrul Departamentului de Cardiochirurgie pediatrică de la „Marie Curie”.

Foto: Diana Marcu / Inima Copiilor

 

Etichete: , , , , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *