Din 23 septembrie 2013, la „Marie Curie”, în Centrul de excelență pentru malformații cardiace, SE OPEREAZĂ în cadrul Programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice inițiat de Ministerul Sănătații, în cooperare cu Clinica San Donato din Milano și cu Asociația Inima Copiilor.

Primul copil operat aici a fost o fetiță de 6 ani, care suferea de un defect septal interatrial. Intervenția a fost una reușită, Maria trezindu-se la nici trei ore după operație, zâmbind. Pe 25 septembrie 2013 a fost făcut și primul cateterism de urgență. Un nou-născut de doar 30 de ore a fost primul pacient pentru care s-a folosit angiograful cardiac.

Din 2013, activitatea chirurgicală în Departamentul de cardiochirurgie se desfășoară lunar, în cadrul misiunilor medicale realizate în parteneriat cu Clinica San Donato. Până în prezent au fost operați…

10623537

Intervențiile chirurgicale și recuperea postoperatorie se realizează GRATUIT pentru toți pacienții, indiferent de sex, de etnie sau de familia / sistemul de protectie si asistenta sociala din care provin

Construit și amenajat de Inima Copiilor în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Departamentul de cardiochirurgie de la „Marie Curie” – cel mai modern spatiu medical din Romania – este format din:

  • Chirurgie: 1 sala de operatii cardiochirurgie, 1 sala de operatii neurochirurgie, 1 spalator, 1 camera pre-anestezie,
  • Terapie intensiva: 2 saloane de terapie intensiva, camera asistente, camera medici
  • Laborator de cateterism: camera angiograf, spalator, camera monitorizare, camera pentru echipamente angiograf
    Altele: diverse spatii pentru depozitare, camere medici, vestiare, spatii anexe, holuri.

ELVA4743

 

Etichete: , , , , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *